Algemeen

Kwalitatief goede logopedische zorg

Logopedie in Lichtenvoorde nodig van een logopedist die kwaliteit en professionaliteit als belangrijke speerpunten heeft? U bent aan het juiste adres bij de logopedisten van Logopediepraktijk Oost Gelre. De logopedisten werken volgens de laatste richtlijnen en eisen van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF). Logopediepraktijk Oost Gelre is gevestigd in Gezondheidscentrum Oost Gelre in Lichtenvoorde, een toegankelijk en modern centrum waar, door verschillende disciplines, zorg op maat geleverd wordt. Met alle gevestigde disciplines dragen we onze slogan ‘Samenwerken aan een gezond & vitaal Oost Gelre’ uit. De logopedisten van Logopediepraktijk Oost Gelre staan bekend om hun goede inlevingsvermogen en helpen mensen bij wie praten niet (meer) goed gaat. Wij behandelen problemen met de stem, taal, spraak, adem, het gehoor, auditieve vaardigheden, afwijkend mondgedrag, lezen & spellen en met eten & drinken; Zorg om communicatie. Ook voor de behandeling van dyslexie bent u bij ons in goede handen. Niet alle kinderen die moeite hebben met lezen en/of spelling, krijgen de diagnose dyslexie. U kunt dan gebruik maken van ons speciale lees- en spellingpakket.

Kinderen

Logopediepraktijk Oost Gelre doet er voor kinderen alles aan om een veilige en leerzame omgeving te creëren die aansluit bij hun leefwereld. De logopedisten zetten het kind centraal en zorgen ervoor dat het zich op zijn gemak voelt. Spelenderwijs stimuleren ze de spraak- en taalontwikkeling met de modernste middelen. Er is een ruim en divers assortiment aan behandelmateriaal. De praktijk beschikt over de meest recente onderzoeksmaterialen.

Volwassenen

Volwassen zijn als cliënt ook zeer welkom bij Logopediepraktijk Oost Gelre. Logopedie kan bijvoorbeeld veel betekenen voor mensen met de ziekte van Parkinson of mensen die te kampen hebben met de gevolgen van een beroerte. Wij zoeken dan naar de beste manier om de communicatie te verbeteren en/of om te gaan met slikproblemen. Een gelukkig leven staat immers altijd voorop.

Baby’s

Logopedie is er voor jong en oud, zelfs voor zuigelingen en baby’s. Liona Mast van Logopedie Groenlo is preverbaal logopedist. Zij behandelt in de gemeente Oost Gelre en omgeving baby’s en jonge kinderen die drink- en eetproblemen hebben.

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht en actieve samenwerking met alle betrokkenen rondom een cliënt, van de familie tot de school, (huis)arts en andere therapeuten. Al deze persoonlijke contacten dragen immers bij tot het best mogelijke resultaat.