Maand van de Preventie

‘Maand van de Preventie’ gaat in Lichtenvoorde van start op zaterdag 3 oktober

Oost Gelre – “Ook anno 2015 is preventie nog steeds een belangrijk idem wat voor een Gezond en Vitaal leven blijvende aandacht verdient. Voorkomen is immers nog steeds beter dan genezen en willen we niet allemaal een gezond en vitaal lang leven? Gelukkig zijn er tal van initiatieven in Nederland in het teken van gezondheid en vitaliteit. Alles gericht op het voorkomen van gezondheidsproblemen en als er problemen zijn om deze zo goed mogelijk de baas te worden en te blijven. Zo ook in Oost Gelre, en nog wel een hele maand lang aandacht voor preventie in het Gezondheidscentrum Oost Gelre in samenwerking met de gemeente Oost Gelre en Antoniushove en nog 25 andere deelnemers. Om te voorkomende dat bij zowel jonge als oudere mensen bepaalde ziektes, kwalen of veel ongemakken veel te laat geconstateerd zijn er elke dag, een maand lang, lezingen van verschillende onderwerpen in het Gezondheidscentrum Oost Gelre. Met deze invulling willen de initiatiefnemers laten ervaren dat er meer mogelijk is dan menigeen denkt.”

logopreventie
Preventieplein PASSIE VOOR GEZONDHEID EN VITALITEIT

Op zaterdag 3 oktober a.s. wordt op het terrein in Lichtenvoorde, met aan de ene kant Gezondheidscentrum Oost Gelre en aan de andere kant Woonzorgcentrum Antoniushove, een Preventieplein ingericht, het startschot voor de Maand van Preventie. Een plein waar van ’s morgens 10.00 uur tot ’s middags 15.30 uur alles is afgestemd op preventie gezondheid en vitaliteit. Zo zullen er diverse workshops worden gehouden en kunnen tal van door zorginstellingen en andere organisaties ingerichte kraampjes worden bezocht die een passie voor gezondheid en vitaliteit hebben. Het is de bedoeling dat belangstellenden kennis kunnen maken met verschillende manieren om gezond en vitaal te zijn voor jong en oud . Het aanbod zal opmerkelijk groot zijn.

Logopediepraktijk Oost Gelre
Logopediepraktijk Oost Gelre zal deelgenoot zijn van het preventieplein en op haar manier op 3 oktober een leuke invulling geven aan het onderwerp preventie. Daarnaast is er in de maand oktober een preventieprogramma ontwikkeld door de deelnemers van het gezondheidscentrum, waar men aan kan deelnemen. Logopediepraktijk Oost Gelre heeft ook diverse activiteiten op de agenda staan.