Lockdown 2.0 – Wij blijven open

De tweede lockdown is een feit. We krijgen veel telefoontjes of wij ook moeten sluiten aangezien wij in het voorjaar wel dicht zaten. 
Wij mogen open blijven!
Logopedie valt onder de medische contactberoepen en deze mogen in deze lockdown open blijven. 

We blijven in de praktijk dus behandelen, heel fijn! Daarnaast zullen afspraken eveneens plaatsvinden middels videobellen. 
 
We houden in de praktijk de volgende regels in acht:
– Kom zoveel mogelijk alleen! Per kind maximaal één ouder en neem geen broertjes of zusjes mee.
– Kom op tijd! Kom niet te laat, maar ook zeker niet te vroeg.
– Wij willen het liefst zo min mogelijk mensen in de praktijk om ook hier de doorstroom te verkleinen. We vragen u dan ook om de wachtkamer zo min mogelijk te gebruiken. Zet uw kind af en wacht daarna buiten.  Mocht het echt niet anders kunnen, dan is het dragen van een mondkapje verplicht tijdens het wachten in de praktijk.
– Bij jonge kinderen mogen ouders wel mee naar de behandeling. Houdt dan voldoende afstand en draag in de behandelkamer een mondkapje.
– Blijf thuis bij klachten!
Kinderen ouder dan 12 jaar en volwassenen met klachten (verkoudheid, hoesten, koorts, benauwdheid) moeten thuisblijven.
Kinderen t/m de basisschoolleeftijd (t/m 12 jaar) mogen komen als zij alleen neusverkoudheid (snottebellen) hebben zonder koorts. Dit geldt niet als zij een contact zijn van een patiënt met een bevestigde COVID infectie of als er iemand in het huishouden van het kind is met koorts of benauwdheid.
Kinderen met andere klachten, die bij COVID-19 kunnen passen (zoals benauwdheid, hoesten en koorts) moeten thuisblijven.
– Mocht de behandeling om welke reden dan ook niet door kunnen gaan, dan wordt de behandeling online gegeven. De logopedist zal dit dan met jullie samen overleggen.
 
En natuurlijk gelden ook hier de algemene regels.
– Was/desinfecteer je handen.
– We schudden geen handen en geven geen high-fives.
– Houd 1,5 meter afstand.
– Hoest en nies aan de binnenkant van de elleboog.
– Draag een mondkapje
 
Heel fijn dat we open mogen blijven en we denken dat we door deze regels en onze genomen maatregelen (schermen, desinfecteren, schoonmaken, e.d.) in de praktijk dit ook verantwoord kunnen doen. 
Bedankt voor al jullie de medeleven en we wensen iedereen vanaf deze kant heel veel sterkte in deze moeilijke tijden.