KinderzwerfboekStation

KinderzwerfboekStation aan de Rapenburgsestraat 56 in Lichtenvoorde

Op de eerste dag van de Kinderboekenweek is het Nationale Kinderboekzwerfdag. 
Logopediepraktijk Oost Gelre heeft op deze dag, woensdag 4 oktober, in samenwerking met Gezondheidscentrum Oost Gelre een KinderboekzwerfStation geopend aan de Rapenburgsestraat 56 – ingang Fysiotherapie Oost Gelre.

De boekenkast is door Logopediepraktijk Oost Gelre en met hulp van inwoners uit de gemeente goed gevuld en de eerste boeken zijn op deze dag aan hun zwerftocht begonnen!

Kinderzwerfboek

Kinderzwerfboek is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp. In het hele land vindt men KinderzwerfboekStations, bijvoorbeeld bij kinderboerderijen en in wachtruimtes.
Het KinderzwerfboekStation in Gezondheidscentrum Oost Gelre is vrij toegankelijk voor iedereen. Kinderen kunnen er gratis een boek meenemen om te lezen of een gelezen boek kan er worden ingeleverd.
Wanneer het boek uit is, mag het weer verder uit zwerven worden gestuurd, zodat hetzelfde boek weer door andere kinderen gelezen kan worden. 

Logopediepraktijk Oost Gelre vindt het belangrijk dat alle kinderen de mogelijkheid hebben om leuke boeken mee naar huis te nemen en te lezen. Lezen is namelijk leuk, avontuurlijk en leerzaam. Hoe meer kinderen lezen, hoe beter ze hun talenten kunnen ontwikkelen. 15% van de kinderen verlaat het basisonderwijs met een taalachterstand. Dat zijn er ruim 40.000 per jaar!

Het KinderzwerfboekStation, in het voorportaal van Fysiotherapie Oost Gelre, is op werkdagen geopend;
maandag en woensdag: 8:00 – 21:00  |  dinsdag en donderdag: 8:00 – 20:00  |  vrijdag: 8:00 – 18:00